IJSSOORTEN EN ALLERGENEN
Wij bereiden twee soorten ijs in onze salon: roomijs en sorbetijs.
ROOMIJS
Al onze roomsmaken worden bereid met verse koeienmelk van de boerderij. Na het pasteuriseren van de melk voegen wij hoogwaardige ingrediënten toe, ZONDER smaak-, kleur- en geurstoffen! Graag gebruiken wij ingrediënten uit Italië, maar als we een mooie samenwerking kunnen vinden met een streekbedrijf dan grijpen wij dit met beide handen aan! Zo bereiden wij ons kletskoppenijs met de 100% natuurlijke pindakaas zonder ellende van Van Thuys Pindakaas uit Lochem.
SORBETIJS
Al onze sorbetsmaken worden bereid op basis van water en fruit. Al het sorbetijs is daarmee 100% vegan en bevat geen gluten en geen noten. Net als voor ons roomijs werken wij voor ons sorbetijs graag met Italiaanse producten, maar nog liever gebruiken wij lokale ingrediënten. Zo maken wij ons appel-cranberry-ijs van puur vruchtensap van boerderij De Kolke uit Voorst en bereiden wij seizoenssmaken zoals pruim met de biologische pruimen van de Johannahoeve in Deventer.
SUIKERVRIJ IJS
Op aanvraag bereiden wij ook suikervrij sorbetijs in de smaken aardbei, framboos of banaan. Ook kunnen wij op bestelling suikervrij roomijs maken in de smaken room, yoghurt, chocolade of kaneel.